Main content

Content

Bram Vandeputte & Pieterjan De Smedt

Bram Vandeputte is journalist bij Terzake. Na zijn studies begon hij bij Terzake en was hij ook betrokken bij verschillende projecten over de rol van sociale media binnen VRT NWS. Vandaag volgt hij als journalist bij Terzake de binnen- en buitenlandse politiek en de rol van sociale media in de maatschappij.

Pieterjan De Smedt is Wetstraatjournalist bij Terzake. Na zijn studie Sciences Politiques aan de universiteit van Louvain-la-Neuve ging hij meteen aan de slag in de journalistiek. Na zijn eerste ervaringen op de nieuwsdienst van VTM stapte hij zes jaar geleden over naar de nieuwsdienst van VRT. De Smedt werd met zijn reportages al twee keer genomineerd voor de Belfius-persprijzen.

Bepaalt Facebook straks de verkiezingsuitslag van 2018?

Heeft Donald Trump de eerste Facebookverkiezingen gewonnen? En wint straks ook in ons land de partij met de meeste volgers en likes de verkiezingen? Eén ding is duidelijk, sociale media zijn belangrijker dan ooit in de politiek. Niet alleen fervent Twitteraar Theo Francken heeft dat begrepen, alle partijen zetten er geld en mensen op in. Van PVDA tot Vlaams Belang: allen hopen ze via sociale media jouw kiesgedrag te beïnvloeden. En dan moet de verkiezingscampagne nog beginnen. Een blik achter de schermen van de digitale strategie van de Vlaamse partijen.

Bram Vandeputte ken je van:

Pieterjan De Smedt ken je van:

Bram en Pieterjan steunen Tejo vzw

TEJO biedt laagdrempelige psychotherapeutische begeleiding aan jongeren tussen 10 en 20 jaar, onmiddellijk, kortdurend, anoniem en gratis, met of zonder afspraak. De dienstverlening gebeurt door professionele therapeuten op vrijwillige basis. Er zijn TEJO-huizen in Antwerpen, Gent, Mechelen, Ronse, Turnhout, Kortrijk, Lier, Brugge, Brasschaat, Schoten en Oostende.

Annelies Beck & Willem Van Mullem Annelies en Willem steunen vzw Bindkracht Annelies Beck & Willem Van Mullem Terzake gefileerd: moet er nog duiding zijn? Bart Verhulst & Marc Van de Looverbosch Bart en Marc steunen VZW Bindkracht Bart Verhulst & Marc Van de Looverbosch De strijd om de sjerp. Voorspel voor 2019? Bram Vandeputte & Pieterjan De Smedt Bram en Pieterjan steunen Tejo vzw Bram Vandeputte & Pieterjan De Smedt Bepaalt Facebook straks de verkiezingsuitslag van 2018? Caroline Van den Berghe & Dirk Leestmans Caroline en Dirk steunen Kinderkankerfonds Caroline Van den Berghe & Dirk Leestmans Iedereen rechter? U oordeelt toch ook. Hanne Decoutere & Pascale Mertens Hanne en Pascale steunen VZW Bindkracht Hanne Decoutere & Pascale Mertens Achter de schermen van Het Journaal. Ivan De Vadder Ivan steunt de VZW Stop Darmkanker Ivan De Vadder Het Verdriet van België: A failed state of gidsland? Jens Franssen Jens steunt Moeders voor Vrede Jens Franssen De prijs voor vrede in 2018. Michaël Van Droogenbroeck & Steven Rombaut Michaël en Steven steunen Recht op waardig sterven vzw Michaël Van Droogenbroeck & Steven Rombaut 2018: het jaar van de crash? Riadh Bahri & Steven Decraene Riadh en Steven steunen Kinderkankerfonds Riadh Bahri & Steven Decraene Brace for impact! Hoe crashproof is de luchtvaartsector? Stefaan Meerbergen Stef steunt TADA Stefaan Meerbergen Salafisme. Leven als de Profeet in het België van 2018. Sven Pichal Sven steunt Ergasia Sven Pichal Hoe machtig wordt de consument in 2018? Tim Verheyden Tim steunt Ambulance Wens België Tim Verheyden Hoe sociale media onze aandacht kapen en onze hersenen hacken.