Main content

Content

Hanne Decoutere & Pascale Mertens

Hanne Decoutere studeerde rechten aan de KU Leuven en aan de Parijse universiteit Sorbonne-Panthéon I. Nadien behaalde ze nog een master in de theaterwetenschappen aan de KU Leuven. In 2005 begon Hanne op de redactie van Jan Van Rompaey. Een jaar later openden de deuren van de nieuwsdienst, waar ze meewerkte aan verschillende verkiezingsprogramma's. Ze deed 3 jaar verslaggeving voor Terzake en 2 jaar voor Het Journaal. Ze versloeg nog de Franse presidentsverkiezingen voor ze in september 2012 anker werd van Het Journaal.

Pascale Mertens is al bijna 16 jaar tv-journalist bij VRT NWS (Het Journaal, Koppen, Terzake). Ze volgt als specialist het Koningshuis, en is ook algemene verslaggever. Ze was ook een paar jaar eindredacteur van Het Journaal (tot sep 2014), da's de persoon die beslist wat in Het Journaal komt, en hoe.

Achter de schermen van Het Journaal.

‘Goeieavond, welkom bij dit journaal’. Maar hoe komen we tot dit journaal, wie zit erachter, welke onderwerpen halen de uitzending? En wat is er praktisch nodig om zo'n onderwerp om te vormen tot een reportage of verslag? Hoeveel tijd hebben we nodig om te filmen, te monteren? En wat met breaking news? We nemen u mee op een journaaldag, met beelden en weetjes van achter de schermen.
Hoe u naar Het Journaal kijkt, zal nooit nog hetzelfde zijn!

Hanne Decoutere ken je van:

Pascale Mertens ken je van:

Hanne en Pascale steunen VZW Bindkracht

VZW Bindkracht is gevestigd in Landen en biedt sinds 1 juli 2017 een huis aan met woon- en zorgomgeving aan mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. Dit huis is een warme, geborgen, veilige en huiselijke plek voor personen met een beperking!

Annelies Beck & Willem Van Mullem Annelies en Willem steunen vzw Bindkracht Annelies Beck & Willem Van Mullem Terzake gefileerd: moet er nog duiding zijn? Bart Verhulst & Marc Van de Looverbosch Bart en Marc steunen VZW Bindkracht Bart Verhulst & Marc Van de Looverbosch De strijd om de sjerp. Voorspel voor 2019? Bram Vandeputte & Pieterjan De Smedt Bram en Pieterjan steunen Tejo vzw Bram Vandeputte & Pieterjan De Smedt Bepaalt Facebook straks de verkiezingsuitslag van 2018? Caroline Van den Berghe & Dirk Leestmans Caroline en Dirk steunen Kinderkankerfonds Caroline Van den Berghe & Dirk Leestmans Iedereen rechter? U oordeelt toch ook. Hanne Decoutere & Pascale Mertens Hanne en Pascale steunen VZW Bindkracht Hanne Decoutere & Pascale Mertens Achter de schermen van Het Journaal. Ivan De Vadder Ivan steunt de VZW Stop Darmkanker Ivan De Vadder Het Verdriet van België: A failed state of gidsland? Jens Franssen Jens steunt Moeders voor Vrede Jens Franssen De prijs voor vrede in 2018. Michaël Van Droogenbroeck & Steven Rombaut Michaël en Steven steunen Recht op waardig sterven vzw Michaël Van Droogenbroeck & Steven Rombaut 2018: het jaar van de crash? Riadh Bahri & Steven Decraene Riadh en Steven steunen Kinderkankerfonds Riadh Bahri & Steven Decraene Brace for impact! Hoe crashproof is de luchtvaartsector? Stefaan Meerbergen Stef steunt TADA Stefaan Meerbergen Salafisme. Leven als de Profeet in het België van 2018. Sven Pichal Sven steunt Ergasia Sven Pichal Hoe machtig wordt de consument in 2018? Tim Verheyden Tim steunt Ambulance Wens België Tim Verheyden Hoe sociale media onze aandacht kapen en onze hersenen hacken.