Main content

Content

Riadh Bahri & Steven Decraene

Riadh Bahri (Keulen, 1988) is journalist bij VRT NWS sinds 2009. Hij begon zijn loopbaan bij het jongerenmagazine Karrewiet. De voorbije jaren werkte hij voor het duidingsprogramma Terzake en Het Journaal. Riadh presenteerde drie seizoenen Login op Canvas en was mee gastheer tijdens de verkiezingsuitzendingen in 2012 en 2014 waar hij de Vlaming wegwijs maakte in de virtuele wereld van de sociale media. Sinds begin 2017 presenteert hij geregeld het radionieuws op MNM en StuBru. Twee jaar geleden verscheen zijn eerste boek 'Depressief? Loser!' waarin hij zijn eigen strijd tegen een depressie deelt met Vlaanderen. De luchtvaart is geen interesse maar een échte passie. Een Airbus of een Boeing, een 737 of een 330. Hij herkent ze allemaal en verdiept zich daarom sinds kort ook voor VRT NWS in de luchtvaartsector.

Steven Victor Decraene (Kortrijk, 1976) is journalist bij VRT NWS en werkt al jaren als buitenlandverslaggever voor het televisiejournaal en het duidingsprogramma Terzake. Als reporter bracht hij live verslag uit van de terroristische aanslagen in Parijs, Brussel, Nice, Londen en nog vele andere plekken. Naast terreur en migratie maakte hij ook reportages over de jongste Franse verkiezingen; diverse conflicten in Afrika, het Midden-Oosten en Azië en verschillende natuurrampen zoals bijvoorbeeld de tsunami in 2004. Steven Decraene reisde voor zijn reportages naar alle delen van de wereld. Hij begon zijn carrière met verslaggeving over het faillissement van de nationale luchtvaartmaatschappij Sabena in 2001 waar hij als onderzoeksjournalist ook een boek over publiceerde. Voor VRT NWS volgt hij al meer dan een decennium de luchtvaartsector.

Brace for impact! Hoe crashproof is de luchtvaartsector?

De tijden dat alleen een kleine elite het vliegtuig naar een verre bestemming kon nemen, zijn voorgoed voorbij. Vandaag overspoelen tienduizenden toeristen de Europese cultuursteden en de exotische stranden.

Wat zijn de drijfveren en gevolgen van de onophoudelijke groei in de internationale luchtvaart? Wat brengt de toekomst voor de vliegtuigpassagiers? Van de arrogantie van de Ierse Ryanair-baas O'Leary tot de gulzige uitbreidingsdrang van een handvol Arabieren in het Midden-Oosten. En wat met ons? We vertellen je alles wat je wil weten voor je dat vliegtuig opstapt.

Riadh Bahri ken je van:

Steven Decraene ken je van:

Riadh en Steven steunen Kinderkankerfonds

Vzw Kinderkankerfonds geeft financiële en psychologische steun aan kinderen met kanker en hun gezinnen. De behandeling maakt de genezingskansen steeds hoger maar de behandeling duurt lang en gaat vaak gepaard met bijwerkingen allerhande. Het kind wordt hoe dan ook geconfronteerd met ongemak en pijn. Ouders gaan gebukt onder angst, onzekerheid en gevoelens van onmacht. Om deze kinderen en hun ouders te motiveren om dit vol te houden en om de behandeling draaglijk te maken is veel extra zorg nodig.

Annelies Beck & Willem Van Mullem Annelies en Willem steunen vzw Bindkracht Annelies Beck & Willem Van Mullem Terzake gefileerd: moet er nog duiding zijn? Bart Verhulst & Marc Van de Looverbosch Bart en Marc steunen VZW Bindkracht Bart Verhulst & Marc Van de Looverbosch De strijd om de sjerp. Voorspel voor 2019? Bram Vandeputte & Pieterjan De Smedt Bram en Pieterjan steunen Tejo vzw Bram Vandeputte & Pieterjan De Smedt Bepaalt Facebook straks de verkiezingsuitslag van 2018? Caroline Van den Berghe & Dirk Leestmans Caroline en Dirk steunen Kinderkankerfonds Caroline Van den Berghe & Dirk Leestmans Iedereen rechter? U oordeelt toch ook. Hanne Decoutere & Pascale Mertens Hanne en Pascale steunen VZW Bindkracht Hanne Decoutere & Pascale Mertens Achter de schermen van Het Journaal. Ivan De Vadder Ivan steunt de VZW Stop Darmkanker Ivan De Vadder Het Verdriet van België: A failed state of gidsland? Jens Franssen Jens steunt Moeders voor Vrede Jens Franssen De prijs voor vrede in 2018. Michaël Van Droogenbroeck & Steven Rombaut Michaël en Steven steunen Recht op waardig sterven vzw Michaël Van Droogenbroeck & Steven Rombaut 2018: het jaar van de crash? Riadh Bahri & Steven Decraene Riadh en Steven steunen Kinderkankerfonds Riadh Bahri & Steven Decraene Brace for impact! Hoe crashproof is de luchtvaartsector? Stefaan Meerbergen Stef steunt TADA Stefaan Meerbergen Salafisme. Leven als de Profeet in het België van 2018. Sven Pichal Sven steunt Ergasia Sven Pichal Hoe machtig wordt de consument in 2018? Tim Verheyden Tim steunt Ambulance Wens België Tim Verheyden Hoe sociale media onze aandacht kapen en onze hersenen hacken.