Main content

Content

Annelies Beck & Willem Van Mullem

Annelies Beck is journalist en anker van Terzake. Ze maakte jarenlang reportages voor Terzake in binnen- en buitenland en presenteerde verschillende duidingsprogramma's van de nieuwsdienst, op tv (De Zevende Dag, Terzake) en radio (De Ochtend, De Wereld Vandaag). De ontwikkelingen in Brazilië volgt ze met bijzondere aandacht. In 2017 won ze de Grote Prijs Jan Wauters.

Willem Van Mullem is journalist voor Terzake. Sinds 2014 werkt hij als reportagemaker voor VRT NWS. Na passages bij het jeugdjournaal Karrewiet en Het Journaal, ligt de focus nu vooral op het duidingsprogramma Terzake. Willem is gebeten door de Europese politiek en legde zich de afgelopen jaren toe op de Franse, Britse en Italiaanse actualiteit.

Terzake gefileerd: moet er nog duiding zijn?

Terzake is een titel die de lading dekt: doorheen alle ruis en tegenstrijdige informatie doordringen tot de kern van het nieuws. Dat is wat het team van Terzake elke dag probeert te doen in reportages, uitleg ter plaatse en gesprekken in de studio. Tegelijk is 'duiding' een erg breed woord. Wat betekent dat eigenlijk?

Willem en Annelies leggen uit hoe een programma als Terzake tot stand komt. Een uniek format in het Vlaamse medialandschap. Wat zijn de praktische en inhoudelijke elementen die bepalen hoe de uitzending er 's avonds uitziet? Waarom komen sommige politici wel en andere niet naar de studio? Hoe overtuigt Willem Carles Puigdemont naar Terzake te komen? Hoe vind je getuigen voor een reportage en hoe diep je het nieuws uit? Deze en andere vragen (ook de uwe!) komen uitgebreid aan bod in een uiteenzetting met concrete voorbeelden.

Annelies Beck & Willem Van Mullem ken je van:

Annelies en Willem steunen vzw Bindkracht

VZW Bindkracht is gevestigd in Landen en biedt sinds 1 juli 2017 een huis aan met woon- en zorgomgeving aan mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. Dit huis is een warme, geborgen, veilige en huiselijke plek voor personen met een beperking!

Annelies Beck & Willem Van Mullem Annelies en Willem steunen vzw Bindkracht Annelies Beck & Willem Van Mullem Terzake gefileerd: moet er nog duiding zijn? Bart Verhulst & Marc Van de Looverbosch Bart en Marc steunen VZW Bindkracht Bart Verhulst & Marc Van de Looverbosch De strijd om de sjerp. Voorspel voor 2019? Bram Vandeputte & Pieterjan De Smedt Bram en Pieterjan steunen Tejo vzw Bram Vandeputte & Pieterjan De Smedt Bepaalt Facebook straks de verkiezingsuitslag van 2018? Caroline Van den Berghe & Dirk Leestmans Caroline en Dirk steunen Kinderkankerfonds Caroline Van den Berghe & Dirk Leestmans Iedereen rechter? U oordeelt toch ook. Hanne Decoutere & Pascale Mertens Hanne en Pascale steunen VZW Bindkracht Hanne Decoutere & Pascale Mertens Achter de schermen van Het Journaal. Ivan De Vadder Ivan steunt de VZW Stop Darmkanker Ivan De Vadder Het Verdriet van België: A failed state of gidsland? Jens Franssen Jens steunt Moeders voor Vrede Jens Franssen De prijs voor vrede in 2018. Michaël Van Droogenbroeck & Steven Rombaut Michaël en Steven steunen Recht op waardig sterven vzw Michaël Van Droogenbroeck & Steven Rombaut 2018: het jaar van de crash? Riadh Bahri & Steven Decraene Riadh en Steven steunen Kinderkankerfonds Riadh Bahri & Steven Decraene Brace for impact! Hoe crashproof is de luchtvaartsector? Stefaan Meerbergen Stef steunt TADA Stefaan Meerbergen Salafisme. Leven als de Profeet in het België van 2018. Sven Pichal Sven steunt Ergasia Sven Pichal Hoe machtig wordt de consument in 2018? Tim Verheyden Tim steunt Ambulance Wens België Tim Verheyden Hoe sociale media onze aandacht kapen en onze hersenen hacken.