Main content

Content

Bart Verhulst & Marc Van de Looverbosch

Bart Verhulst is politiek journalist voor VRT NWS. Hij begon z’n carrière bij Radio 2. In 2001 maakte hij de overstap naar VRT NWS. Sinds 2007 volgt hij het reilen en zeilen in de Wetstraat, eerst voor Terzake, nu voor Het Journaal.

Marc Van de Looverbosch is al jaren een vaste waarde als wetstraatjournalist van VRT NWS, onder meer voor de radio en De Zevende Dag. Hij schreef het boek “ De wissel van de macht” en maakte voor Canvas de gelijknamige reeks.

De strijd om de sjerp. Voorspel voor 2019?

2018 wordt een spannend jaar in de politiek. Overal in België worden nieuwe gemeenteraden gekozen. De centrale vraag zal zijn: hoe stevig zijn de grote partijen nog verankerd in de lokale politiek. Kan N-VA sterker worden dan CD&V als lokale machtspartij? Maakt links een kans om de macht in Gent te houden of te veroveren in Antwerpen? Blijft Bart Somers burgemeester in Mechelen? En welke gevolgen zijn er voor de nationale verkiezingen van een jaar later? Zal wie wint of verliest in ’18 hetzelfde lot ondergaan in ’19? Marc en Bart zoeken antwoorden.

Bart Verhulst ken je van:

Marc Van de Looverbosch ken je van:

Bart en Marc steunen VZW Bindkracht

VZW Bindkracht is gevestigd in Landen en biedt sinds 1 juli 2017 een huis aan met woon- en zorgomgeving aan mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. Dit huis is een warme, geborgen, veilige en huiselijke plek voor personen met een beperking!

Annelies Beck & Willem Van Mullem Annelies en Willem steunen vzw Bindkracht Annelies Beck & Willem Van Mullem Terzake gefileerd: moet er nog duiding zijn? Bart Verhulst & Marc Van de Looverbosch Bart en Marc steunen VZW Bindkracht Bart Verhulst & Marc Van de Looverbosch De strijd om de sjerp. Voorspel voor 2019? Bram Vandeputte & Pieterjan De Smedt Bram en Pieterjan steunen Tejo vzw Bram Vandeputte & Pieterjan De Smedt Bepaalt Facebook straks de verkiezingsuitslag van 2018? Caroline Van den Berghe & Dirk Leestmans Caroline en Dirk steunen Kinderkankerfonds Caroline Van den Berghe & Dirk Leestmans Iedereen rechter? U oordeelt toch ook. Hanne Decoutere & Pascale Mertens Hanne en Pascale steunen VZW Bindkracht Hanne Decoutere & Pascale Mertens Achter de schermen van Het Journaal. Ivan De Vadder Ivan steunt de VZW Stop Darmkanker Ivan De Vadder Het Verdriet van België: A failed state of gidsland? Jens Franssen Jens steunt Moeders voor Vrede Jens Franssen De prijs voor vrede in 2018. Michaël Van Droogenbroeck & Steven Rombaut Michaël en Steven steunen Recht op waardig sterven vzw Michaël Van Droogenbroeck & Steven Rombaut 2018: het jaar van de crash? Riadh Bahri & Steven Decraene Riadh en Steven steunen Kinderkankerfonds Riadh Bahri & Steven Decraene Brace for impact! Hoe crashproof is de luchtvaartsector? Stefaan Meerbergen Stef steunt TADA Stefaan Meerbergen Salafisme. Leven als de Profeet in het België van 2018. Sven Pichal Sven steunt Ergasia Sven Pichal Hoe machtig wordt de consument in 2018? Tim Verheyden Tim steunt Ambulance Wens België Tim Verheyden Hoe sociale media onze aandacht kapen en onze hersenen hacken.