Main content

Content

Stefaan Meerbergen

Stefaan Meerbergen begon tien jaar geleden op de VRT-Nieuwsdienst. Zijn eerste stek was de Sportdienst, daarna volgden het Journaal, Terzake en Pano. Hij maakte reportages in Noord-Korea en op Spitsbergen, maar als Brusselaar ligt zijn domein vooral in onze steden. Religie, integratie en radicalisering zijn onderwerpen waar hij zich graag mee bezighoudt.

Salafisme. Leven als de Profeet in het België van 2018.

Salafisten keren terug naar de wortels van het islamitische geloof, naar beginselen die 1400 jaar geleden opgesteld zijn. Dat heeft vele gevolgen. Maar hoe doe je dat in digitale en hoogtechnologische tijden? En is dat wel wenselijk? Inlichtingendiensten zijn heel bezorgd. Salafistische predikers zouden jongeren doen vervreemden van de maatschappij. Of erger nog: het salafistische gedachtegoed zou velen doen radicaliseren. In deze lezing meer duiding, voorbeelden en perspectief.

Stefaan Meerbergen ken je van:

Stef steunt TADA

TADA biedt maatschappelijk kwetsbare kinderen (10-14, uit kansarme wijken in Bxl) aanvullend, motivatiegericht en maatschappij-oriënterend weekendonderwijs. De kinderen krijgen elke zaterdag van het schooljaar plezante praktijkles van bevlogen vakmensen (vrijwilligers) die hun passie komen delen: bv van ondernemers, verplegers, ingenieurs, koks of journalisten. Via de ervaringslessen en ontmoetingen met rolmodellen, moedigt TADA deze maatschappelijk kwetsbare kinderen aan om de wereld/zichzelf te ontdekken.

TADA wil dat de jongeren gemotiveerd in het leven staan, met een positief zelfbeeld en goed geïnformeerd over zichzelf, de samenleving, de arbeidsmarkt. Om op deze manier te wapenen tegen demotivatie en verlies van toekomstperspectieven.

Annelies Beck & Willem Van Mullem Annelies en Willem steunen vzw Bindkracht Annelies Beck & Willem Van Mullem Terzake gefileerd: moet er nog duiding zijn? Bart Verhulst & Marc Van de Looverbosch Bart en Marc steunen VZW Bindkracht Bart Verhulst & Marc Van de Looverbosch De strijd om de sjerp. Voorspel voor 2019? Bram Vandeputte & Pieterjan De Smedt Bram en Pieterjan steunen Tejo vzw Bram Vandeputte & Pieterjan De Smedt Bepaalt Facebook straks de verkiezingsuitslag van 2018? Caroline Van den Berghe & Dirk Leestmans Caroline en Dirk steunen Kinderkankerfonds Caroline Van den Berghe & Dirk Leestmans Iedereen rechter? U oordeelt toch ook. Hanne Decoutere & Pascale Mertens Hanne en Pascale steunen VZW Bindkracht Hanne Decoutere & Pascale Mertens Achter de schermen van Het Journaal. Ivan De Vadder Ivan steunt de VZW Stop Darmkanker Ivan De Vadder Het Verdriet van België: A failed state of gidsland? Jens Franssen Jens steunt Moeders voor Vrede Jens Franssen De prijs voor vrede in 2018. Michaël Van Droogenbroeck & Steven Rombaut Michaël en Steven steunen Recht op waardig sterven vzw Michaël Van Droogenbroeck & Steven Rombaut 2018: het jaar van de crash? Riadh Bahri & Steven Decraene Riadh en Steven steunen Kinderkankerfonds Riadh Bahri & Steven Decraene Brace for impact! Hoe crashproof is de luchtvaartsector? Stefaan Meerbergen Stef steunt TADA Stefaan Meerbergen Salafisme. Leven als de Profeet in het België van 2018. Sven Pichal Sven steunt Ergasia Sven Pichal Hoe machtig wordt de consument in 2018? Tim Verheyden Tim steunt Ambulance Wens België Tim Verheyden Hoe sociale media onze aandacht kapen en onze hersenen hacken.