Main content

Content

Wat is Het Vooruitzicht?

Het Vooruitzicht is een evenement van VRT NWS, waarop 36 experten hun kennis met je delen.
Ze blikken in een lezing of een interactief gesprek vooruit op de actualiteit van 2018.
Met deze kennis ben je beter voorbereid op de nieuwsstroom van het nieuwe jaar.

Wat kan ik doen op Het Vooruitzicht 2018?

Je kan 5 verschillende sprekers of duo's aan het werk horen en zien tijdens een lezing of een interactief gesprek. Deze lezingen of gesprekken zijn per zaal georganiseerd. Je kiest voor 1 zaal en voor de voor- of namiddag.
Je kan eventueel voor de voormiddag en de namiddag kiezen maar dan moet je 2 tickets bestellen. Je steunt dan ook 2 x het goede doel.

Kijk bij 'programma' voor het aanbod van sprekers en thema's. Opgelet: Björn Soenens is niet live aanwezig. Hij maakt een videobijdrage voor Het Vooruitzicht 2018 vanuit de VS. Collega Bert De Vroey is wel live aanwezig en beantwoordt graag je vraag.

In de grote zalen is er een uitgebreid aanbod van lezingen. Na de lezing heb je de kans een vraag te stellen aan de expert. In de kleinere zalen zijn er interactieve gesprekken, die een actievere rol vragen aan het publiek in de zaal. Je krijgt de kans in debat te gaan met de expert of vragen te stellen.

Als je een ticket koopt voor Het Vooruitzicht 2018, steun je De Warmste Week, de solidariteitsactie van VRT. De opbrengst van Het Vooruitzicht 2018 gaat integraal naar de goede doelen van De Warmste Week.

Wat valt er nog allemaal te beleven?

Naast het programma in de zalen, zijn er ook randactiviteiten gelinkt aan VRT NWS, die je kan ontdekken tijdens de pauze.

  • Neem een kijkje in één van de SNG-wagens: de speciaal uitgeruste voertuigen met hun grote satellietschotel. Dankzij deze wagens kunnen journalisten overal ter wereld live verslag uitbrengen voor radio en/of TV. Opgelet: deze activiteit bevindt zich buiten.
  • Breng zelf verslag uit vanop Het Vooruitzicht 2018. Op die manier weet je ook meteen of je geschikt bent voor een televisie-carrière. Nadien krijg je jouw bijdrage aan het Journaal toegestuurd, zodat je het kan delen met de wereld!
  • Of ben je eerder geïnteresseerd in het radionieuws? Dan kan je terecht in de zendwagen om jouw radionieuwsbericht in te lezen. Je kan het nadien verspreiden op je sociale media.
  • Maak kennis met het 360°-aanbod van VRT NWS. Laat je dankzij een Virtual Reality-bril rondleiden in Turkije, China of bij de Rohingya in Myanmar. Het lijkt alsof je zelf ter plaatse bent! Wil je thuis dit aanbod bekijken, klik hier.

Wie organiseert Het Vooruitzicht 2018?

Het Vooruitzicht is een initiatief van VRT NWS, de nieuwsdienst van de openbare omroep, in samenwerking met de KU Leuven.

Wanneer is Het Vooruitzicht 2018?

Op zaterdag 13 januari 2018. Ofwel kies je voor het aanbod in de voormiddag van 8.50 u. tot 12.40 u. Ofwel in de namiddag van 14.20 u. tot 18.10 u. Het zijn telkens dezelfde sprekers die geprogrammeerd staan maar in combinatie met andere collega’s en thema’s.

Je kan ook zowel de voor- als de namiddag bijwonen maar dan moet je wel 2 x een ticket kopen, waarmee je dan ook 2x het goede doel steunt.

Waar is Het Vooruitzicht 2018?

In het Maria-Theresiacollege (MTC), Sint-Michielsstraat 6 in Leuven. Bekijk zeker de routebeschrijving voor het openbaar vervoer en de auto.